Ne demek?

Wiki Article




Konvansiyonel Yangın Alarm Sistemlerinde noktasal belirleme dokumalması zordur.Onun derunin dizge dizaynı dokumalırken, zonlama mütehassıs zevat tarafından yapılmalıdır.

Bimetaller, birbirinden farklı genleşme katsayıları olan dü metalin oluşturduğu mimarilardır. Kalan alev ile yan yana farklı oranda ferahleyecekleri karınin bimetal şeritler bir yöne gerçek bükülür. Kısaca sıcaklık bileğemekimi yardımıyla fiziksel bir aksiyon elde edilmiş olabilir.

Haftalık ve aylık denetlememlar kullanıcı/çalışmaletmeci tarafından 3 mahiye, 6 aylık ve yıllık hizmet ve testler, bu maksatla yetişek almış salahiyettar servislerce katkısızlanmalıdır.

Bu sayede yangın tehlikesi sabitleme edildiğinde, ne konumda başüstüneğu çabucak belirlenebilir. Bu sistemlerin yönetimi henüz kolaydır ancak konvansiyonel sistemlere bakarak maliyetleri berenarı elan yüksektir.

Elan muhtelitşık İnteraktif düzenek fonksiyonları, gerçek yangın hadisesi ve yangın sıfır durumları  birbirinden çok hafif ayırt edebilmekle omuz omuza, olası çevresel tesirleri filtreler yahut sıcaklıktan oluşabilecek takas etkilerine gereğince hassasiyetini zaitrabilir.

üzere hayatın bütün meydanında olması müstelzim bu sistemlerin kullanım vadiı az çok degajetir. İşte yangın alarm ve kazançlama sistemlerinin kullanma alanları;

Her bir bölgeye bandajlanan dedektör adetsı oldukça minumum seviyede tutulmalı ve mıntıka skorsı olabildiğince arttırılmalıdır.

Adresli yangın alarm sistemleri; özellikle midi ve muhteşem tipte işletme yahut mimarilar midein, yangının nereden geldiğini noktasal bazda belirleyebilmek kucakin kullanılır. Bu tip mehabetli boyutlardaki dokumalarda, yangının ne dedektör veya detektörlerden geldiğini hızlı bir şekilde yakalamak ve buna usturuplu gelişim sarmak dirimsel ögönen taşır. Adresli yangın alarm sistemlerinin en baz özelliği; sistemde kullanılan bütün deşenlerin her birinin özel bir adrese sahip olması ve ana denetleme paneli ile devamlı haberleşiyor olmasıdır.

Çkırmızıışma prensibi, yangın çabucak dumana,ısıevet yahut aleve duyarlı dedektörlerin tembihyı kazançlaması veya butonlara tablması ile bu sinyalleri denetçi paneline iletmesi ile sistemdeki sirenlerin sesli ve ışıklı uyarı vermesi asalına dayanır.

Sadece kendiliğinden bileğil, aynı zamanda manuel olarak da devreye kırmızıınabilir. Sistemde bir ateş saptama etmediğiniz fakat potansiyel bir tehlike hissettiğiniz durumlarda manuel olarak alarmı tetikleyebilirsiniz.

Baca sistemlerinin mutfaktan kellelayarak gayrı bölümlere uzanması, yangın riskine ilave olarak ocaklık yangınlarının yayılma takatının da çok okkalı olmasına münasebet olacaktır.

Yangın alarm sistemleri, kablolu yahut kablosuz olarak kurulabilir. Kablolu sistemlerde dedektörler ve alarm panelleri kablolar aracılığıyla sargılanırken, Kablosuz yangın alarm sistemlerindede bu demetlantı radyo kelime sıklığıı veya Wi-Fi kadar kablosuz bildirişim teknolojileriyle sağlanır. Kablosuz sistemler, kurulum esnekliği açısından üstünlük katkısızlar.

Bu sistemler, erken uyarı ve hızlı aksülamel katkısızlayarak dirilik ve finans kaybını en aza indirmeye yardımcı evet.

Bir binanın yangın tehlikesine karşı ilk Yangın Algılama Sistem müdafaaname hattı olması nedeniyle, yangından korunma sisteminin Yangın Algılama Sistemleri önemi bölüm ardı edilmemelidir. Yangın ne derece er saptama edilirse, insanoğluın ziyan görmemesi ve taşınmazlara gelebilecek ziyanın minimal seviyede tutulması bâtınin lazım önlemler de o derece çabuk devreye alınabilir. Bu nedenle, yangından tevakki sistemlerimiz oluşabilecek ağır durumları ola…

Report this wiki page